chapaevka-church

Євангеліє для всіх

03,11,19 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



4 Або погорджуєш багатством Його добрости, лагідности та довготерпіння, не знаючи, що Божа добрість провадить тебе до покаяння?
5 Та через жорстокість свою й нерозкаяність серця збираєш собі гнів на день гніву та об'явлення справедливого суду Бога,
(Рим.2:4-5)


Часто людина відкидає благодать Божу в Ісусі Христі і впродовж навіть всього свого життя противиться заклику прийняти рятівну жертву Єдиного Сина Його. Таким чином вона просто наражає себе на трагічне покарання в День Господній. При цьому нерідко насміхається, мовляв роблячи гріх добре себе почуває і то є доказом для неї не існування Бога. Про це влучно сказано в 52-му Псалмі: "2 Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога! Зіпсувались вони, і несправедливість обридливу чинять, нема доброчинця!...". Тобто таку людину названо "безумцем" і цей термін говорить сам за себе. В посланні ап..Петра ми знаходимо: " 9 Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття." (2Петр.3:9) і це пояснює відсутність миттєвого покарання та сповіщає про Боже милосердя й зичення добра кожній людині.

А ще буває й так, що людина пізнавши Господа, відразу ж перемінилася й рішуче пішла за Ним, але з часом почала задивлятися на навколишній світ і давати місце недобрим речам, думаючи, що добрий і люблячий Батько все простить. Дійсно немає такої речі, яка була б не під силу крові Господньої, але наслідки обов’язково надійдуть і зловживати благістю й довготерпінням справедливого Бога є просто злочинним по-відношенню до себе в першу чергу. Господня милість до грішника є не схваленням його поведінки, але засобом заклику до покаяння та пізнання величної любові Бога.

В день Спомину це особливо було видно з наявних речей, що були на "Господньому столі". Хліб сповіщав Христові муки, Його любов й Божу справедливість (1Петр.2:24), а вино вказувало на всемогутню очищаючу силу крові Сина Божого (1Ів.1:7). Уважний і серйозний погляд на Причастя змушує кожну вдячну людину каятися(бо є в чому кожному) і ні в якому разі не погорджувати багатством Його добрости, лагідности та довготерпіння.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 21

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0