chapaevka-church

Шукаючи справжніх цінностей

17,05,15 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



32 Бо хоч Він і засмутить кого, проте змилується за Своєю великою милістю,
33 бо не мучить Він з серця Свого, і не засмучує людських синів.
34 Щоб топтати під своїми ногами всіх в'язнів землі,
35 щоб перед обличчям Всевишнього право людини зігнути,
36 щоб гнобити людину у справі судовій його, оцього не має на оці Господь!
37 Хто то скаже і станеться це, як Господь того не наказав?
38 Хіба не виходить усе з уст Всевишнього, зле та добре?
39 Чого ж нарікає людина жива? Нехай скаржиться кожен на гріх свій.
40 Пошукаймо доріг своїх та дослідімо, і вернімось до Господа!
(Плач.3:32-40)


«Титанік», - найбільше пасажирське судно світу на час своєї побудови, під час свого першого рейсу 14 квітня 1912 року, зіткнувся з айсбергом в Атлантичному океані й затонув. У цій катастрофі загинуло 1517 осіб. Як говорять задокументовані свідчення спасенних в тій трагедії людей: "Це був настільки великий жах, що супроводжувався загальною божевільною панікою та єдиним бажанням врятуватися". На лайнері була велика кількість дуже багатих людей, які пропонували за місце у рятувальній шлюпці всі свої гроші і золото, але ніхто не звертав на те уваги, бо воно справді було зовсім марним у той час.

Ця історія є добрим прикладом для людей про справжні цінності, які матимуть місце завжди. Адже всі матеріальні блага є дочасними. Скарби можуть давати певну "насолоду" в земному житті, але доки це дозволятиме Бог. Настає час і всі скарби світу не зможуть нічого вдіяти, коли спіткає людину невиліковна хвороба, біда, лихо і т.д. Тому Слово Боже дуже чітко навчає про прагнення до справжніх, завжди маючих вплив на всі обставини життя, цінностей, що дають радість нині і принесуть блаженство у вічності. Це - єднання з Ісусом Христом, Який дарує спасіння для вічності і нині наповняє задоволенням наше земне життя.

В часи пророка Єремії, як і завжди, був духовний занепад суспільства. Багато людей здається чинили вірні релігійні обряди й думали, що вони виконують волю Бога, але насправді ця лицемірна показовість може "пускати пилюку в очі" лише людям та не Богу. Господь добре знає кожне серце людини, тобто її дімки і прагнення. Він володіє й майбутнім людини, що вже казати про всі "потаємні" справи її. Тому немає жодного сенсу, щось робити й думати, що цього ніхто не знає. Бог відає про все і будь-яка релігійність немає ніякої користі, бо ніщо не в змозі викупити людину від гріха та покарання за нього, окрім всемогутньої і святої крові Христової.

Це повинно зумовлювати нас жити праведно, шукаючи цінностей нев'янучих та завжди вагомих. Навіть добрі справи, якщо вони будуть мотивовані лише думкою "відкупитися" чи "заробити" є безглуздими. Тільки благодать Господа дає прощення провин та очищення від всякого гріха. Благодать Христова, у справді пізнавших її, викликає просто щире бажання жити вдячно, що містить в собі і всі добрі дії по відношенню до ближнього. "З нами Бог!" – надпис, який часто нині бачимо на танках, як Українського війська так і сепаратистів, - лише пуста фраза, що немає нічого спільного із тим, що хоче бачити Бог у людях і що Він підтримує. Христос сказав: "44 А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує, 45 щоб вам бути синами Отця вашого, що на небі, що наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних. 46 Коли бо ви любите тих, хто вас любить, то яку нагороду ви маєте? Хіба не те саме й митники роблять? 47 І коли ви вітаєте тільки братів своїх, то що ж особливого робите? Чи й погани не чинять отак? 48 Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!" (Матв.5:44-48)
А ще: "Покайтеся, і віруйте в Євангелію!" (Мар.1:15)." 28 Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!" (Матв.11:28). "19 Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають.20 Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть.21 Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!" (Матв.6:19-21). Тоді дійсно людина житиме згідно волі Бога та матиме досконалі скарби. Тоді дійсно й народ мав би мир та спокій у своєму суспільстві.

Про це проповідували у недільному зібранні, а всі інші моменти служіння так само вказували на дану тему.

А дітлахи Старшої групи Недільної школи, разом із своїми учительками Наташею Коваль та Каріною Попель, провели заняття на подвір'ї, "приправивши" його дружнім пікнічком.

За все ж віддавали славу лише Богові. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Чи являється для вас молитва перед їжею чимось особливим?
Всего ответов: 50

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0