chapaevka-church

Принципи вдалого материнства

10,05,15 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



15 Та спасеться вона дітородженням, якщо пробуватиме в вірі й любові, та в посвяті з розвагою. (1Тим.2:15)

5 Я приводжу на пам'ять собі твою нелицемірну віру, що перше була оселилася в бабі твоїй Лоіді та в твоїй матері Евнікії; певен же я, що й у тобі вона оселилась. (2Тим.1:5)


Багато існує самих різних порад для мам, щодо виховання їхніх діток. Часто методи їх тісно пов'язані із культурним, політичним та релігійним контекстом місця проживання жінок. На це впливає також звички окремих родин та характер кожної мами зокрема. Але всі без виключення згідні із тим, що роль мами має колосальне значення в подальшому розвитку людини. При цьому всі також погоджуються, що праця мами є однією із над тяжких праць, що містить в собі не тільки фізичну втому але й набагато більш важче емоційне виснаження. Та ніхто не заперечує й того, що статус мами є найшановнішим серед людей і близьким усім без виключення, адже всіх колись народила мама. Тому "День мами", що відзначався в Україні тієї неділі, завжди наповнений особливою чистотою та лагідністю. Більшість просто забувають про якісь недоречності в житті і з глибокою вдячністю вітають своїх неньок(якщо вони ще живуть на землі) й дарують їм квіти й щирі посмішки, що нерідко "прикрашені" правдивими слізьми.

Нажаль нерідкість і те, що не тільки в той день не вітають своїх мам деякі люди, але й взагалі не мають ніяких стосунків, а інколи ще й ворогують із ними. Тяжко на такі речі дивитися, але безумовно, що всьому є причина. Можна звинувачувати, як дітей так і самих мам в їхніх "гріхах", поведінці, недбалості у відношенні один до одного. Можливо знайти ще якість причини у неправильних методах виховання чи звалювати все на обставини життя, але найголовніша причина невдалого материнства – відсутність Бога у житті жінки, як її особистого Господа.

Кажуть, що в Біблії описано чи згадується понад 180 прикладів життя жінок. Всі вони особливі. Одні є позитивними, інші навпаки. Одні мали успіх й досягали великих благ і із спокоєм пішли у вічність, інші закінчили життя трагічно, як і їхні нащадки. У кожному доброму випадку є загальний об'єднавчий принцип – всі вони були глибоко віруючими поклонницями Правдивого Бога. Також і трагічні приклади об'єднані єдиним цілим – безбожжям та егоїзмом. Все це добре вказує на єдиновірні принципи материнства, що нерозривно пов'язані із волею Бога. Материнство, – це Божий витвір і відповідно має інструкцію від Нього. Всяка мама буде щасливою сама і зробить такими ж своїх діток тільки тоді, коли матиме в серці своєму найбільше шанування й покірність Творцю і того ж навчатиме потомство своє. Бо тільки Бог здатний дати справжнє блаженство і радість у житті людини серед цього гріховного світу.

Церква покликана навчати цього жінок, які в свою чергу втілюватиму Божі принципи виховання дітей, щоб і вони прославили Господа, бо така є воля Отця, що на Небі. Тому в Недільному богослужінні головним чином говорили про матір по серцю Божому та звеличували Його за жінок, що народжують дітей і вирощують їх в остереженні Господньому. І звичайно ж молилися за всіх жінок, щоб вони розуміли волю Творця та прославили Його своїм життям. Амінь!

"Ти, моя мама, була в руках Божих чудовим знаряддям, яке зробило мене таким, який я є сьогодні. Твої велелюбні і застережливі недільні бесіди глибоко лягли в моє серце, і я не можу забути їх. При Божому благословенні ти готувала грунт для проповідуваного слова ... Я готовий піти за моїм Спасителем не лише в воду, але, якщо Він покличе мене, і у вогонь. Я люблю тебе, адже ти вчила мене не боятися, я люблю тебе, мою молящуся і пильнуючу матір". (Чарльз Сперджен. Лист до мами, написаний ним у 16 років.)


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Що б Ви хотіли, щоб ми добавляли на сайт?
Всего ответов: 20

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0